Bewerk cookie voorkeuren

Slaapapneu behandelen met CPAP

De behandeling met een CPAP-apparaat komt het meest voor in Nederland: meer dan 200.000 Nederlanders hebben een CPAP-apparaat. CPAP staat voor continuous positive airway pressure (continue positieve luchtwegdruk). Het apparaat gebruikt u elke nacht. Wanneer wij de behandeling starten, neemt onze CPAP-consulent uitgebreid de tijd om alle aspecten van de therapie met u bespreken. U krijgt uitleg over hoe u het apparaat moet gebruiken, hoe u alles moet bevestigen en handige tips.

lees meer

Positietherapie bij slaapapneu

Mensen met positieafhankelijke slaapapneus (P-OSA) hebben in rugligging twee keer zoveel apneus als in andere slaaphoudingen. De slaappositietrainer (SPT) is een behandelmethode voor positiegebonden slaapapneu. U draagt de slaappositietrainer met een band op de borst. De SPT trilt zachtjes, zodra hij registreert dat u op uw rug ligt, zodat u zelf naar een zijligging draait. 

lees meer

MRA - ‘snurkbeugel‘

De behandeling met een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) is na CPAP de meest voorkomende behandeling voor slaapapneu in Nederland. Volgens de meest recente cijfers hebben ongeveer 60.000 mensen in Nederland een zogeheten snurkbeugel. 

De MRA zorgt ervoor dat de onderkaak een stukje naar voren wordt geschoven en maakt zo achterin uw keel meer ruimte. Dit zorgt voor een betere luchtstroom tijdens het slapen en een afname van het snurken en de apneus.

lees meer

Leefstijl als behandeling

Bij de Valeo Kliniek bieden we leefstijlcoaching aan. Dit programma wordt vergoed vanuit het basis pakket en gaat niet van uw eigen risico af. Leefstijl coaching is een programma waarbij er gedurende 2 jaar onder begeleiding van de leefstijlcoach gewerkt wordt aan het aanpassen van uw dagelijkse gewoontes. Samen met de coach wordt er breed gekeken naar welke aanpassingen leiden naar een betere leefstijl. Lees meer

Interessant voor u

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App