Bewerk cookie voorkeuren

Hoe werkt de behandeling met de SPT?

De Sleep Position Trainer van NightBalance (inclusief borstband) wordt geleverd met software, waarmee het apparaat uit te lezen is. Zo kan de arts meekijken of de therapie voldoende effectief is. De slaappositietrainer kan na de diagnose op houdingsafhankelijke slaapapneu op proef geleverd worden om te kijken of dit effect heeft.

Starten met een proefperiode

Als uit het slaaponderzoek blijkt dat u positieafhankelijke slaapapneu heeft, dan kan de specialist samen met u beslissen voor een slaappositietrainer. U krijgt de slaappositietrainer eerst op proef. Afhankelijk van de resultaten duurt de proef ongeveer drie maanden. In die periode krijgt u alle tijd om rustig met de apparatuur te leren slapen. Het apparaat zelf kent ook een opstartperiode. Tijdens de eerste weken bouwt de slaappositietrainer het langzaam op, zodat u hieraan kunt wennen. 

Na de proefperiode met de positietrainer

Tijdens de proefperiode houden we contact met u. Bent u tevreden met de apparatuur? Dan kijken we met een nieuw slaaponderzoek hoe het nu gaat met de ademstops gedurende de nacht. De slaappositietrainer kan dit helaas niet zelf vaststellen. Wat het apparaat wel bijhoudt, is hoe vaak u op uw rug heeft gelegen en of u reageert op de trilling.

Samen met de medisch specialist bespreekt u het slaaponderzoek dat heeft plaatsgevonden met de SPT om 's nachts. Bent u tevreden en wordt de slaapapneu goed behandeld? Dan geeft de specialist een machtiging af. Hiermee wordt de apparatuur ingediend bij de zorgverzekeraar. U hoeft hiervoor niets te doen. De slaappositietrainer wordt volledig vergoed uit het basispakket. Het kost u geen eigen risico.

Interessant voor u

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App