Heeft de Valeo Kliniek contracten met zorgverzekeraars?

De Valeo Kliniek heeft een vergunning om zorg te leveren en voldoet aan alle eisen. Wij hebben geen contract met zorgverzekeraars. U krijgt de gemaakte kosten bij Valeo Kliniek wel vergoed en u hoeft geen toestemming van uw verzekeraar te vragen. Heeft u hierover vragen? We staan u graag te woord.

Vallen het (slaap)onderzoek en de behandelingen onder het eigen risico?

Het (slaap)onderzoek en de behandeling vallen onder het wettelijke verplichte eigen risico. De zorgverzekeraar spreekt altijd eerst uw eigen risico aan wanneer er een onderzoek of behandeling plaatsvindt in een ziekenhuis of een kliniek. Of de zorgverlener gecontracteerd is of niet, heeft hierop geen invloed.

Heeft u dit jaar uw eigen risico nog niet verbruikt? Dan wordt dit als eerste aangesproken voor de betaling van het onderzoek en de behandeling. Heeft u het eigen risico al verbruikt? Dan ontvangt u van de zorgverzekeraar een vergoeding voor de behandeling.

Mijn verzekeraar vraagt een eigen bijdrage. Moet ik deze betalen?

Enkele zorgverzekeraars vergoeden niet het totale bedrag van de gedeclareerde nota. Zij rekenen een eigen bijdrage variërend van 35 tot 20 procent. Deze hoeft u niet te betalen, maar nemen wij voor onze rekening. Alleen het bedrag dat uw zorgverzekeraar vergoedt voor deze behandeling declareren wij. Daaronder valt het eigen risico wanneer u dit nog niet heeft verbruikt dit jaar.

Hoe declareer ik de factuur bij mijn zorgverzekeraar?

Als wij de nota niet direct bij de zorgverzekeraar kunnen indienen, ontvangt u de factuur per post of per mail via Infomedics of rechtstreeks van ons. Deze factuur dient u in bij uw zorgverzekeraar. Het is niet nodig om hiervoor toestemming te vragen van uw zorgverzekeraar.

  1. Per post of email ontvangt u onze factuur.
  2. Deze factuur dient u in bij uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld via de app of website van uw zorgverzekeraar. Zorg ervoor dat u op tijd de nota indient bij uw zorgverzekeraar, zodat u de kosten niet hoeft voor te schieten.
  3. Uw verzekeraar maakt het gedeclareerde bedrag over naar uw rekening.
  4. Maak het totale bedrag dat u ontvangt van uw zorgverzekeraar over en eventueel het eigen risico. De specificaties staan op de factuur vermeld. Het resterende bedrag, dat de zorgverzekeraar kenmerkt als eigen bijdrage, nemen wij voor onze rekening.

 

Waar kan ik met mijn vragen terecht?

Heeft u nog vragen over de vergoeding van onderzoek of behandeling? Neem gerust contact met ons op via nota@valeokliniek.nl of 085 1302 174.

Bent u niet (in Nederland) verzekerd? Dan vindt u hier onze passantentarieven.

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App