Leefstijl bij de Valeo Kliniek

De Valeo Kliniek biedt leefstijlcoaching aan op basis van het programma CooL. CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het voordeel van het CooL programma is dat je begeleid wordt door 1 leefstijlcoach en je twee jaar gebruik mag maken van dit programma om jouw persoonlijke doelen te bereiken.


Leefstijlcoaching bestaat uit individuele-, en groepsbijeenkomsten. Het traject begint altijd met een individuele intake. Tijdens deze intake onderzoekt de leefstijlcoach of dit programma iets voor u is. Mocht de leefstijlcoach toestemming tot deelneming geven, dan wordt er gekeken wanneer de volgende groep start. In principe wordt u daarvoor aangemeld. Mocht die groep echt niet bij u agenda passen wordt gekeken naar een andere oplossing. Normaal gesproken blijft de groep waarin u start altijd bij elkaar. In zeer zeldzame gevallen worden groepen samengevoegd in verband met uitval.

Fase 1: de intake

Tijdens de intake nemen we in ongeveer anderhalf uur samen met jou door of leefstijlcoaching en het programma van de Valeo Kliniek iets voor jou is. Tijdens de intake worden alle facetten van de leefstijl interventie besproken maar er is ook veel ruimte voor jou situatie en motivatie. Het is daarom ook belangrijk om te weten dat pas na de intake wordt besloten of je gaat starten met de leefstijl interventie.
Zowel jij als de leefstijlcoach kan na de intake aangeven dat dit niet het moment is om te gaan starten, misschien blijkt wel dat je nu net met een nieuwe baan bent begonnen en is het beter om al die nieuwe indrukken te laten bezinken. De Valeo Kliniek start regelmatig nieuwe groepen dus als besloten is dat dit niet het moment is wordt er altijd samen gekeken wanneer een eventuele volgende stap wordt gezet.

De leefstijl interventie

1e jaar

Na de intake gaat de leefstijl interventie van start en die bestaat uit 2 fasen. Beide fasen duren ongeveer een jaar. De eerste fase noemen we het basis programma. Hier gaan we aan de slag met een goede basis. Tijdens het eerste jaar hebben we bijna elke maand contact. Dit zijn zowel individuele gespreken als groepsbijeenkomsten.

2e jaar

Tijdens het tweede jaar besteden we veel tijd aan terugval en hoe u zelf actie kunt ondernemen. Dit noemen we de onderhoudsfase. Deze fase is erg belangrijk. De
meeste mensen weten namelijk wel hoe ze tijdelijk hun leefstijl aan kunnen passen.
In de onderhoudsfase van het programma leren we je hoe je dat je leven lang vol
kan houden. We zorgen er samen voor dat u ook wanneer we afscheid nemen u het niet alleen hoeft te doen. U leert om uw netwerk er bij te betrekken en weet wat u kunt doen als het een keertje tegen zit

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App