Bewerk cookie voorkeuren

RLS kan bij iedereen voorkomen

RLS treft mannen en vrouwen, jong en oud. RLS kan op elke leeftijd beginnen, zelfs in de kindertijd, hoewel RLS het meest gezien wordt bij vrouwen ouder dan 40 jaar. Waar RLS bij de een progressief is, kunnen de symptomen bij de ander weer verdwijnen.

Symptomen kunnen in de loop van de tijd geleidelijk verergeren. Ook kan bij sommige patiënten door gebruik van medicatie of een progressief verloop van de aandoening het tijdstip waarop de klachten ontstaan vervroegen.

Zo kan het zijn dat de dopaminemedicijnen, die een tijdje hebben gewerkt om uw RLS te verlichten, opeens niet meer effectief zijn. U merkt dat uw symptomen eerder op de dag terugkeren of u krijgt nu ook symptomen aan uw armen. Dit noemen we augmentatie. Wellicht wordt dan het medicijn vervangen of de dosis aangepast.

Heeft u vragen? Neem contact op

RLS-symptomen treden op wanneer u tot rust komt

Veel patiënten beschrijven dat de symptomen meestal erger zijn als ze zich in een besloten ruimte bevinden. Denk aan de bioscoop, een auto of in een vliegtuig. Maar ook als ze zich ontspannen of in bed liggen.

Symptomen worden meestal kort verlicht door de benen of het getroffen gebied te bewegen, te masseren of te strekken. De symptomen hebben echter de neiging om kort na het rusten weer terug te keren.

Herkent u de symptomen? Neem contact op

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App