Bewerk cookie voorkeuren

RLS behandelen zonder medicijnen

Een deel van de RLS-klachten kunt u verminderen of zelfs verhelpen door uw leefstijl aan te passen. Bijvoorbeeld door uw dag anders in te delen, minder achter uw bureau te zitten en meer te bewegen.

Ook regelmaat in uw dag aanbrengen, kan zorgen voor verlichting van uw RLS-klachten. Bij de Valeo Kliniek besteden we veel aandacht aan het verminderen van uw RLS-klachten zonder medicijnen. Vaak is er een groot resultaat te behalen als u uw leefstijl aanpast.

Neem contact op

RLS behandelen met medicijnen

De behandeling van het rusteloze benensyndroom bestaat voor een (groot) deel uit leefstijlaanpassingen. Toch is dit helaas lang niet voor iedereen voldoende om de klachten van RLS dusdanig te verminderen, dat u beter in- en doorslaapt en u weer rustig op de bank naar een leuke film kunt kijken.

In dat geval kijken we naast de leefstijlaanpassingen naar welke medicatie in uw geval kan helpen. Er zijn veel soorten medicijnen voor RLS. De werking hiervan wisselt per patiënt.

Er zijn ook medicijnen die RLS kunnen verergeren. Vertel uw behandelend arts dus altijd dat u RLS heeft en overleg of er alternatieven zijn die geen negatieve impact hebben op uw rusteloze benen.

Augmentatie

Bij de behandeling van RLS met medicatie bestaat de mogelijkheid van augmentatie. Augmentatie houdt in dat u meer klachten van RLS krijgt, ondanks het gebruik van medicijnen. Dit is een erg vervelend fenomeen, waarmee u altijd rekening moet houden.

Augmentatie kan bij iedere patiënt ontstaan, maar hoe lager de dosering van het medicijn, hoe kleiner de kans is. Ook is het afhankelijk van het type medicijn of en wanneer dit optreedt.

Begint u te merken dat uw klachten toenemen, terwijl u uw medicijnen nog gewoon gebruikt zoals voorheen? Neem dan contact op met uw behandelend arts.

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App