Bewerk cookie voorkeuren

Ontstaan van slaaptekort

Iedereen heeft weleens een ademstop 's nachts, maar dat levert niet direct problemen op. Iemand met slaapapneu heeft echter wel vaker dan vijf keer per uur per nacht een ademstop. Door alle ademstops wordt u vaak wakker of de diepe slaap gaat snel over naar een lichtere slaap. Hierdoor voelt u zich overdag vaak slaperig en moe, want u rust tenslotte ‘s nachts niet goed uit.

Waar komt die vermoeidheid vandaan?

In eerste instantie heeft iemand meestal niet door dat hij of zij slaapapneu heeft. Het is vaak niet duidelijk waar de slaperigheid en de vermoeidheid bij het opstaan vandaan komen. Zelf heeft u namelijk het idee dat u goed geslapen heeft. De partner is dan ook vaak degene die het onrustige slapen signaleert, omdat die er wakker van wordt. Wanneer u samen met een partner slaapt, kunt u vragen of hij of zij u eens wil observeren tijdens het slapen. 

De link tussen slaapapneu en slaperigheid

Slaperigheid is van grote invloed op het dagelijks leven, maar gaat u ermee naar de huisarts, dan is het voor hem vaak moeilijk om te duiden waar het probleem vandaan komt. Hoe kunt u zelf de link leggen tussen slaapapneu en slaperigheid? Dat is lastig, omdat niet iedereen dezelfde gevolgen ondervindt van slecht slapen. 

Het gevaar van slaperigheid

Slaperigheid is niet alleen vervelend, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor uzelf en uw omgeving. Slaperige mensen hebben namelijk een grotere kans om bijvoorbeeld betrokken te raken bij een ongeval, omdat zij vermoeid in de auto zitten.

U denkt waarschijnlijk: op tijd naar bed, dat is de oplossing! Voor iemand met een slaapstoornis, zoals slaapapneu, gaat deze vlag niet op. Moe zijn kunt u dan niet meer compenseren met een goede nacht slaap. Het is daarom heel belangrijk om slaapapneu goed te behandelen. Veel patiënten geven na onze behandeling aan dat zij al na één of twee weken minder vermoeid zijn overdag. Hierdoor merken ze tijdens de dagelijkse bezigheden dat ze minder slaperig zijn.

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App