Bewerk cookie voorkeuren

Moeite met concentreren door slaaptekort

Concentratieproblemen zijn een belangrijk symptoom van slaapapneu. Door de ademstops ontstaan er veranderingen in het brein. Overdag bent u meestal ontzettend moe door de slaapapneu. Dit komt door het veelvuldig stokken van de ademhaling tijdens de slaap. Door dit slaapgedrag werken de hersenen niet meer goed en ontstaan er concentratieproblemen. Door slaaptekort kunt u daarom vaak minder goed nadenken en uw aandacht ergens bijhouden. Slaap speelt een hele belangrijke rol bij leren en denken. 

Kenmerken van concentratieproblemen

Vergeetachtigheid is een belangrijk kenmerk van concentratieproblemen. Als u slecht slaapt, kunt u minder goed informatie verwerken en gaat uw vermogen om te denken achteruit. Wat zijn andere kenmerken van concentratieproblemen?

Gevolgen van concentratieproblemen

Concentratieproblemen kunnen het dagelijks functioneren erg verstoren, omdat u niet helder bent en erg duf in uw hoofd kunt zijn. Hierdoor kunt u zich bijvoorbeeld minder goed concentreren op uw werk. Het is belangrijk dat u uw concentratieproblemen serieus neemt. 

De oplossing

Wat is nu de oplossing om van uw concentratieproblemen af te komen? Het is in elk geval belangrijk dat u een vooronderzoek laat doen, als u zich herkent in de symptomen. Bij de Valeo Kliniek kunt u zich gratis een nacht laten onderzoeken in uw eigen bed. Door de juiste apparatuur en nauwkeurige metingen hebben we direct een indicatie of u slaapapneu heeft. Voor dit vooronderzoek heeft u geen verwijzing van uw arts nodig.

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Web & App